19 maart 2014

Omslagdoek Schachenmayr Nomotta Brazilia New Fashion

Om de lente te vieren (wat was het lekker weer vorige week!!) ben ik begonnen een paar omslagdoeken te breien. Die zijn ideaal om even vlug om je heen te slaag wanneer je naar buiten loopt of om je nog even lekker warm te houden wanneer het na een warme dag al wat begint af te koelen maar je wilt nog niet binnen. Profiteer dan van de behaaglijke warmte van een omslagdoek.

Dit exemplaar sluit behaaglijk om je heen. Het is gebreid van 100 % synthetisch garen, dus de doek kan in de wasmachine gewassen worden (op 30 graden, niet strijken, niet drogen in een droogtrommel). Brazilia New  Fashion is een harig fantasiegaren en deze omslagdoek is gebreid in een mooie kleur gemêleerd groen met zwart. Hij valt soepel en is royaal van maat: breedte = 130 cm; hoogte van midden tot de punt = 83 cm.

(verkocht op 28 maart 2014)

Royale omslagdoek, handgebreid


Wil je ook zo'n mooie omslagdoek? Meerdere kleuren mogelijk. Laat een reactie achter met verzoek om info en prijs en je mailadres. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact op.

2 maart 2014

Sjaal gebreid met Drops Lima

Drops Lima is een mooi garen, dat bestaat uit 65% wol en 35% alpaca. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren; ik heb voor dieppaars gekozen omdat dit een mooie, sprekende kleur is.

Patroon
250-300 gram wol, breinaalden nr. 4
Zet 42 steken op en brei elke naald in ribbelpatroon. Dat is het meest makkelijke patroon dat er is: elke pen wordt recht gebreid, zowel de heengaande als de teruggaande pen.
Brei door tot je de gewenste lengte hebt en kant dan soepel af. Ik heb vijf bollen Drops Lima gebruikt voor een sjaal van 150 cm lang en 25 cm breed.

Het resultaat:
Warme handgebreide sjaal van wol en alpacaWarme handgebreide sjaal van wol en alpaca





Te koop via mijn webwinkel: Niets te dol voor wol

Het mooie van dit patroon is dat je het zo lang en breed kunt maken als je wilt door te variëren in aantal steken dat je opzet en/of aantal naalden dat je breit. 
Voor het opzetten en afkanten van steken kun je via google en youtube overal voorbeelden vinden. Kijk bijvoorbeeld op www.wolplein.nl.