8 april 2014

Durable breikatoen

Gisteren zijn wij aan de droevige taak begonnen om het huis van mijn in januari overleden schoonzusje op te ruimen en leeg te halen. Naast veel emotionele momenten (hubby vond brieven terug die hij als pubers tijdens vakanties met zijn zus aan zijn ouders had geschreven) kwamen we ook een hele vuilniszak met allemaal breigarens tegen! Een bijna afgewerkte trui heb ik weggegooid omdat die niet goed meer was, maar er zat nog een hulpnaald in die ik goed kan gebruiken. Dus die is bewaard. Verder was er een onduidelijk half af breisel met mooie olijfgroene en naturelwitte wol. Die heb ik uitgehaald en de wol bewaar ik voor een volgend project. Verder nog wat andere losse bollen van verschillende kleuren garens en kleuren die ik voorlopig ook maar even bewaar, want het is genoeg voor allemaal kleine projectjes zoals een col, babysokjes en dergelijke.
Wat er vervolgens ook nog tussen zat was heeeeeeel veel (meer dan 500 gram) ongebleekte katoen van Durable, no. 10! Prachtige 100% katoen waar ik gelijk visioenen bij kreeg van één of meer mooie babydekentjes gemaakt van blokken. Die blokken had ik gezien bij het blog van Busy Bessy Creatief. Zij heeft 100 verschillende blokken online gezet, keus genoeg dus. Heel mooi en ik was al vaag van plan hier ooit iets mee te doen. Nou, het breimateriaal kreeg ik in de schoot geworpen, nu blokken uitzoeken.
Ik ga me niet zoveel aantrekken van de maten, omdat ik de blokken toch wil gebruiken voor een kleiner formaat deken dan waarvoor zij de blokken heeft gemaakt. Dus als ik 1 op 1 het patroon overneem en brei met naald 3 en deze katoen, worden de blokken kleiner maar dat geeft niet. Als ze maar ongeveer gelijk qua maat zijn zodat ze goed aan elkaar genaaid kunnen worden, dan kan ik er met een rand omheen wel één geheel van maken.

Dit is een mooi project om het komende kampeerseizoen op de camping te gaan doen. Zin in!







2 april 2014

Mijn eerste opdracht: hesje van Drops

Jeetje, nog maar net weer begonnen met breien en ik heb mijn eerste (betaalde) breiopdracht binnen! Hartstikke  leuk en ook een mooi project: een hesje van Drops Design. Het is in wezen een gemakkelijk patroon: een achterpand en twee voorpanden, gebreid in tricotsteek. Het speciale zit hem in de biezen aan achter-, voor- en halskant en het gebruikte materiaal. De biezen worden gebreid met 100% wol en de hes is van boucléwol. Dat geeft een mooi semi-ruw uiterlijk aan de hes.
Mijn opdrachtgever wilde een lichte kleur en heeft gekozen voor naturel. En ik moet zeggen: het wordt prachtig (al zeg ik het zelf :-)). Hieronder alvast een plaatje van de site van Drops en zodra ik hem af heb, zal ik een foto plaatsen.