5 maart 2017

Buitenkansje #2!



En weer had ik de mazzel dat ik via Marktplaats een mooie partij breigaren op de kop kon tikken. Het zijn 3 prachtige strengen Drops Lace, light camel (70% alpacawol / 30% zijde) en een flink aantal bollen Lana Grossa Basics Quick in mooie kleurtjes. Van het kantgaren is genoeg voor 2 grote of een aantal kleinere doeken, dus dat wordt iets moois uitzoeken. Van de Lana Grossa Basics Quick wil ik een paar mutsen voor de kerstmarkten later dit jaar gaan maken.
Me is happy!




 

27 februari 2017

De Blauw Kous

Gaan we schelden? Nee hoor, dit is de naam van een leuke, overdekte markt in Veenendaal die elke zaterdag geopend is. Het is een nieuw concept. Zaterdag zijn we even gaan kijken om te zien of het een leuke plek is om in het najaar een tafel te huren voor de verkoop van mijn creaties.
Het was er gezellig druk en er waren leuke standhouders. Van alles wat: een glasgraveerder, een worstenverkoper, iemand die hele leuke dingetjes had gemaakt: kopjes, mandjes, kaarsenstandaards en nog veel meer en die had ze overgespoten met iets. Geen idee wat het is, maar het ziet er erg leuk uit en ik heb gelijk een leuk bakje met daarin drie bewerkte eierdopjes gekocht. Daar kunnen waxinelichtjes in; leuk gadget voor op de campingtafel.
Verder waren er nog een snoepverkoper, een kraam met gehaakte spulletjes, iemand met portemonnees. Kortom, van alles wat. En er liep best wat publiek rond, ook niet onbelangrijk :-).
Het lijkt me een leuke, gezellige plek om mijn spullen te gaan verkopen richting de feestdagen. Dus: Marktcentrum de Blauw Kous - graag tot ziens!


19 februari 2017

Rechthoekige omslagdoek 'Elegance'

Het heeft even geduurd voor ik deze omslagdoek af had, omdat er zoveel andere projecten tussendoor kwamen. Nu toch de gelegenheid te baat genomen en deze WIP (Work In Progress) afgemaakt. Het patroon is op zich niet moeilijk maar met kwaliteitsgaren krijg je toch een heel mooi resultaat.

Informatie over het project:
Patroon: Elegant Comfort Shawl van Lion Brand
Materiaal: Scheepjes Highlands (kleur: steenrood)
Maat: ca. 180 x 50 cm.

Deze omslagdoek is te koop voor € 55 exclusief eventuele verzendkosten.



22 januari 2017

Buitenkansje!

Afgelopen week zag ik op een groep op Facebook prachtig breigaren aangeboden worden: Rowan Summer  Tweed. Dit garen is uit de collectie, maar Rowan is een exclusief merk met kwalitatief erg mooi en goed garen. Beetje onderhandeld over de prijs en voila! een paar dagen later kon ik het pakketje ophalen.
Ik heb gekocht: 10 strengen Rowan Summer Tweed, kleur 'Sprig' (prachtig heldergroen), 105 meter per streng. Voorlopig gaat het even in mijn stash, maar de ideeën voor één of meer projecten borrelen al boven :-).
 

7 januari 2017

Temperatuursjaal

Op dit moment ben ik bezig met een temperatuursjaal. Dit idee heb ik opgedaan bij Ravelry, een online handwerk community. Wat is het precies? De sjaal wordt gebreid op basis van de temperaturen die zich op de dagen in een jaar hebben voorgedaan. De temperaturen worden ondergebracht in groepen en elke groep heeft zijn elke kleur.
Als voorbeeld de sjaal die ik nu aan het maken ben, in opdracht van een kennis. Zij wil graag een sjaal gebaseerd op de temperaturen uit het jaar 1963. Deze kun je terugvinden op een klimaatpagina van het KNMI. 

Temperatuursjaal 1963 (weerstation De Bilt)
De temperatuurverdeling is als volgt:
-5,1 en lager: marineblauw
-5 tot -0,1: lichtblauw
0 tot 4,9: limoengroen
5 tot 9,9: donkergroen
10 tot 14,9: beige
15 tot 19,9: lichtroze
20 tot 24,9: kastanjebruin
25 en hoger: rood

De mogelijkheden zijn natuurlijk legio: andere temperatuurverdeling, andere kleuren, whatever. Net precies wat jezelf leuk vindt. Misschien heb je favoriete kleuren die hierin verwerkt kunnen worden, of vind je een sjaal helemaal in ton-sur-ton kleuren leuk. 8 verschillende tinten groen/geel bijvoorbeeld, of rood/oranje of paars of..... vul maar in.

Het garen is: Drops Alpaca - 100% alpaca. Ik brei in het rond op naald 2,5 mm. Wanneer de sjaal af is, worden de boven- en onderkant gesloten met franjes.

Vandaag heb ik van de bovengenoemde sjaal de eerste foto gemaakt nadat ik de maanden januari, februari, maar en april af had. De kleuren op de foto met de sjaal komen niet tot hun recht, omdat het licht vanwege het weer (sneeuw/vorst) niet goed was. Maar dan heb je in ieder geval een idee.




Daar ben ik weer :-)

Net zoals in mijn vorige blogje opnieuw de verzuchting: ik heb dit blog zwaar verwaarloosd. Beetje jammer wel, want ik heb leuke dingen gedaan op brei gebied en ook veel te vertellen gehad. Maar ja, het dan hier opschrijven bleef er vaak bij.
Dus: nieuw jaar, nieuwe kansen.
In 2016 heb ik voornamelijk gebreid voor Citydwellers, een concept-store in Eindhoven. Via mijn Etsyshop 'Niets te dol voor wol' zijn ze bij mij gekomen met de vraag of ik een aantal dingen voor hen wilde maken. De bedoeling was: aards, warm, mooie spullen die goed verkopen. Mutsen, wanten, sjaals, dat soort werk. Dat heb ik gedaan en daarvan is een leuk deel via consignatie verkocht. Voor het komende seizoen heb ik het verzoek gekregen met een nieuw voorstel te komen. Daar ben ik nu dus hard mee aan het werk: patronen zoeken, bijpassend garen zoeken, prijs bepalen etc.
Verder heb ik een paar mooie omslagdoeken gemaakt, die te koop zijn in mijn Etsyshop, en heb ik op een paar kerstmarkten gestaan. Dat is ook ontzettend leuk om te doen en de reacties waren over het algemeen ook erg positief. En ik heb leuk verkocht, dat is natuurlijk ook fijn :-).

Hieronder een paar voorbeelden wat ik heb gemaakt voor de Cornerstore: